Spørgsmål

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål før dit besøg

Har du yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon Nr. 40842525 i salonens åbningstid

En rolig atmosfære i salonen har høj prioritet hos mig, og det betyder at jeg som udgangspunkt kun har én hund i salonen af gangen – søskende eller hunde, der kender hinanden er selvfølgelig velkommen samtidigt. Men for at undgå ventetid og uro i salonen er det vigtigt, at du bestiller tid, enten online via. hjemmesiden her eller ved at ringe til mig i salonens åbningstid.

Det er meget individuelt hvor lang tid en behandling tager, dels afhænger det af størrelse på hunden, men det afhænger også af pelsens beskaffenhed og hvilke ønsker du har til klipningen. Eksempelvis kan kastration/sterilisation have stor indvirkning på visse pelstyper og kræve mere arbejde end normalt.

På min prisliste har jeg lavet et estimeret bud på tidsforbrug for hver enkelt race, men det kan variere og vi vil altid have en dialog herom når du afleverer din hund, så du ved hvad du kan forvente.

Når man snakker om at trimme en hund, betyder det, at fingerplukke døde hår af. Groft sagt kan man sige, at vi hjælper hunden med at fælde og skifte hårene ud. Racer med ruhåret pels skal som udgangspunkt altid trimmes, medmindre pelsen ikke egner sig til det. (Eksempelvis kan hudsygdomme eller kastration/sterilisation medvirke til at pelsen ikke længere er egnet til trimning) Det er dog en individuel vurdering fra hund til hund, og altid en vurdering vi tager sammen på salonen. Det er vigtigt at hunde, der skal trimmes kommer med faste intervaller for at opnå det bedste resultat. Disse intervaller kan ligeledes være individuelle, da pelsen skal være trimmemoden og det yderste lag af pelsen er klar til, at blive fjernet, uden at det gør ondt på hunden. Vælger man at klippe en hund, der normalt skal trimmes kan man ikke trimme pelsen fremadrettet, det ødelægger ligeledes den vand- og smudsafvisende effekt en ruhåret pels normalt har. Brug derfor aldrig skarpe redskaber (Eks. furminator, filterknuser, saks eller lign. På en ruhåret pels) Hvis din hund skal trimmes, må den ikke vaskes 14 dage før eller efter trimning. 

Fælles for alle hvalpe er, at det er en god ide at komme og “hilse på” inden deres første fulde behandling. Det er meget individuelt fra race til race hvornår den første fulde behandling skal finde sted. Ring gerne i god tid, så jeg kan vejlede dig bedst muligt. Du kan booke tid til et hvalpetjek hvor vi taler om den daglige pelspleje eller til en regulær “hvalpe-spa-dag” hvor hvalpen vil komme i bad og blive føntørret. Det er en vigtig del af hvalpens socialisering, særligt hvis man på sigt ønsker at få sin hund ordnet hos en hundefrisør. For mig er det super vigtigt, at hvalpen føler sig tryg og får en god oplevelse ved det første besøg hos mig.

Du må ikke være i salonen under behandlingen, og det skyldes ene og alene, at det vil stresse din hund helt unødigt. Helt naturligt vil din hund søge over mod dig, og det forringer samarbejdet mellem din hund og mig undervejs.

Jeg har igennem tiden som veterinærsygeplejerske og som hundefrisør erfaret, at hundene som regel er mere rolige og åbne overfor et godt samarbejde hvis jeg har dem alene. Det vil sige, at hele oplevelsen for din hund vil være mere rolig og tryg i enerum med mig, hvor alt naturligvis foregår på hundens præmisser. Det er vigtigt for mig, at du føler dig tryg ved at aflevere din hund her hos mig, og der vil altid være tid til en rolig og god aflevering og afhentning når du kommer.

Som udgangspunkt er det min opgave, at give din hund så racetypisk et udseende som muligt ud fra pelsens beskaffenhed. Hvis du har særlige ønsker til frisuren tager vi selvfølgelig en god snak herom. Det er dog altid et kriterie, at pelsen er børstet grundigt igennem og fri for filter for at opnå det bedste resultat.

Jeg vil altid være behjælpelig med, at rådgive og vejlede omkring, hvad der er bedst for lige netop din hund.

Jeg vil meget gerne orienteres hvis din hund har en skade, har været syg for nyligt eller får medicin. Ligeledes er det vigtigt for mig at vide, hvis der er områder din hund ikke bryder sig om at blive rørt, så jeg kan håndtere det så skånsomt som muligt. 

Tæver i løbetid er velkomne på salonen, oplys mig gerne om løbetiden ved jeres ankomst.

Drægtige tæver er ligeledes velkommen, dog kun frem til 5. uge af drægtigheden. Dette er for at undgå unødvendigt stres hos tæven og fostrene. Når hvalpene er ca. 5 uger gamle kan de godt undvære tæven for en kortere stund, hvor du har mulighed for at få hende soigneret på salonen.